Maximaal genieten van je terras: voor elk seizoen een oplossing

bron: https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/tuin/terras/maximaal-genieten-van-je-terras-voor-elk-seizoen-een-oplossing/

België een regenland? Niet als je weerman Frank Deboosere mag geloven. Volgens zijn onderzoek regent het bij ons maar 7% van de tijd! Waarop wacht je nog met het inrichten van jouw stukje groen? Met deze tips maak je optimaal gebruik van je tuin, het hele jaar door.

Maximaal genieten van je terras: voor elk seizoen een oplossing

Leve het buitenleven!

In de zomer is je terras een verlengstuk van je interieur. En je tuin de uitgelezen plaats om zalig niets te doen. Wat past er niet in dit plaatje? Pottenkijkers en nieuwsgierige blikken! Geen zin om te wachten tot je haag is gegroeid? Met grote planten, kant-en-klare hagen of schermen creëer je al op een dag privacy in je tuin.

Op warme dagen brengt schaduw verkoeling op je terras. Dat kan met een parasol of zonnedoek. Helemaal top is een zonnewering die je naar eigen wens opent en sluit. Er zijn ook gemotoriseerde overkappingen die je in meerdere standen kan fixeren. Zo bepaal je zelf of je in de zon zit, hoeveel zon er binnenvalt en zit je beschut bij een plotse plensbui. Leuk meegenomen: ’s avonds blijft de warmte onder de overkapping hangen.

Op zomerse avonden mogen muziek en sfeerverlichting niet ontbreken. Je hoeft daarvoor niet te sleuren met een radio. Vandaag integreer je de speakers van je radio volledig in je tuin. Stel je speellijst samen en geniet vanuit je trendy loungehoek of schommelbank van zomerse salsaklanken.

Pizza bakken op je terras

Al van bij de eerste zonnestralen haalt de Belg graag zijn barbecue boven. De geuren verspreiden zich van tuin tot tuin en doen je buren watertanden. Wie er de plaats voor heeft, kan ook een mobiele of vaste buitenkeuken overwegen. Je hebt ze in allerlei kleuren en maten, zelfs met geïntegreerde pizzaoven. Tip! Hang een collectie bloempotjes met kruiden tegen de muur. Zo heb je je smaakmakers bij de hand. Vul zo goed als mogelijk uw gegevens in

Gebruik Facebook


Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie.

Verdergaan
Blijf op de hoogte!