bel ons
+32 492 08 08 08

Water regelen bij verhuis: stap voor stap (stappenplan)

31-03-2018

Op de dag dat je in je nieuwe huis trekt, wil je natuurlijk dat er water uit de kraan komt. Elk bewoonbaar huis is aangesloten op de waterleiding, dus dit is enkel een administratieve kwestie. Water regelen bij verhuis is niet echt moeilijk, maar je moet er toch wel even goed je hoofd bijhouden. Want je moet niet alleen het water in je nieuwe huis regelen, je moet ook in je oude huis zorgen voor een vlotte overdracht. Met het stappenplan  in dit artikel wordt alles helder als pompwater.


Wat is het verschil tussen een kredietopening en een lening?

28-03-2018

Wie een woning of bouwgrond wilt aankopen, klopt aan bij zijn financiële instelling voor een zogenoemde ‘woonlening’. Zo’n woonlening of hypotheek kan verschillen op vlak van aflostijd en intrestvoet maar ook op vlak van de kredietvorm.


Maximaal genieten van je terras: voor elk seizoen een oplossing

14-03-2018

België een regenland? Niet als je weerman Frank Deboosere mag geloven. Volgens zijn onderzoek regent het bij ons maar 7% van de tijd! Waarop wacht je nog met het inrichten van jouw stukje groen? Met deze tips maak je optimaal gebruik van je tuin, het hele jaar door.


Abattement: verminderde registratierechten voor je enige woning

14-03-2018

Sta je op het punt om een bouwgrond of woning te kopen? Als dat je enige woning of grond is, heb je recht op verminderde registratierechten. Door het zogenoemde abattement betaal je immers geen registratierechten op de eerste schijf van 15.000 euro. Deze korting kan oplopen tot 1.500 euro.


Mag je je woning zomaar onderverhuren?

06-03-2018

Wanneer je ergens een huis of appartement huurt, dan ben je met de verhuurder een contract aangegaan waardoor je maandelijks de huurprijs netjes op zijn of haar rekening stort. Maar kan je die woning dan nog eens zelf verhuren? Wij zochten uit hoe het onderverhuren nu precies in zijn werk gaat.


Kan je een huis kopen in naam van iemand anders?

01-03-2018

Wanneer iemand je vraagt om voor jou een huis te kopen, zal je wellicht vreemd opkijken. En toch gebeurt het vaker dan je denkt. Een huis kopen in naam van iemand anders is geen vage of louche constructie, maar volledig rechtsgeldig. Dat kan met een commandverklaring. Wij plozen het voor je uit!


Het ABC van het EPC

03-02-2018

Wil je een huis, appartement, studio of welke wooneenheid dan ook verkopen of verhuren? Dan heb je weleens kennisgemaakt met het energieprestatiecertificaat, oftewel het EPC. Dit document geeft aan hoe energiezuinig de aangeboden woning precies is en moet daarbij verplicht vermeld worden in advertenties om de geïnteresseerden de nodige informatie te verschaffen.


De voor- en nadelen van cohousing.

02-02-2018

Steeds vaker zijn mensen geïnteresseerd om een wijk of gebouw met anderen te delen. Welke factoren spelen een rol bij het zogenaamde cohousing en heeft dat alleen maar voordelen? Wij wijzen je de weg in de wereld van het samenhuizen. Is het allemaal rozengeur en maneschijn, of is het toch eerder bezint eer ge begint?


Footer

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie.

Verdergaan

Blijf op de hoogte!