bel ons
+32 492 08 08 08

Controle op huurwoning: Is dit mogelijk en hoe doen we dat?

20-06-2018

Als een huis of appartement wordt verhuurd, is het niet altijd even eenvoudig om te weten of de huurder dat wel proper houdt. Er bestaan nochtans enkele eenvoudige middelen om daar toch een zicht op te hebben


Nieuwbouwzondag

21-04-2018

Kom naar onze NIEUWBOUWZONDAG op 22 APRIL 2018. Er zijn twee projecten waar u meer dan welkom bent!! Project Engelstraat te ICHTEGEM is een project (50% reeds verkocht) van mooie eigentijdse woningen met 3 to 5 slaapkamers. Elk heeft een garage, terras en tuin. Degelijke materialen zijn hier gebruikt, de kwaliteit is opmerkelijk en duurzaam te noemen. https://www.correctvastgoed.be/nieuwbouw/ichtegem-196 Tweede Project: DE DICHTER is een realisatie nabij het stadscentrum van Roeselare, op wandelafstand van de Grote Markt en het station, scholen (kleuter en lagere school) en het stedelijk ziekenhuis. Het betreft hier 100% met kwalitatieve materialen afgewerkte woningen, en zin voor eigentijdse indelingen, tuin en/of terras, en garage. Hier is met veel zorg een selectie gemaakt van mooie en duurzame materialen, dit merk je onmiddellijk op eens je de woning binnenkomt! Vraag gerust onze verkoopplannen en mogelijkheden op, wij staan u graag bij in de aankoop van uw woning! Bel naar 0492/08 08 08.


Veranda bouwen: Heb je een vergunning nodig?

12-04-2018

Volstaat een melding bij je gemeente of moet je een vergunning aanvragen? En heb je een architect nodig of niet? Er bestaat heel wat onduidelijkheid over de stedenbouwkundige verplichtingen bij de aanbouw van een veranda. Samen met Jo Vandervelden van DATON zetten we alles op een rijtje.


Water regelen bij verhuis: stap voor stap (stappenplan)

31-03-2018

Op de dag dat je in je nieuwe huis trekt, wil je natuurlijk dat er water uit de kraan komt. Elk bewoonbaar huis is aangesloten op de waterleiding, dus dit is enkel een administratieve kwestie. Water regelen bij verhuis is niet echt moeilijk, maar je moet er toch wel even goed je hoofd bijhouden. Want je moet niet alleen het water in je nieuwe huis regelen, je moet ook in je oude huis zorgen voor een vlotte overdracht. Met het stappenplan  in dit artikel wordt alles helder als pompwater.


Wat is het verschil tussen een kredietopening en een lening?

28-03-2018

Wie een woning of bouwgrond wilt aankopen, klopt aan bij zijn financiële instelling voor een zogenoemde ‘woonlening’. Zo’n woonlening of hypotheek kan verschillen op vlak van aflostijd en intrestvoet maar ook op vlak van de kredietvorm.


Maximaal genieten van je terras: voor elk seizoen een oplossing

14-03-2018

België een regenland? Niet als je weerman Frank Deboosere mag geloven. Volgens zijn onderzoek regent het bij ons maar 7% van de tijd! Waarop wacht je nog met het inrichten van jouw stukje groen? Met deze tips maak je optimaal gebruik van je tuin, het hele jaar door.


Abattement: verminderde registratierechten voor je enige woning

14-03-2018

Sta je op het punt om een bouwgrond of woning te kopen? Als dat je enige woning of grond is, heb je recht op verminderde registratierechten. Door het zogenoemde abattement betaal je immers geen registratierechten op de eerste schijf van 15.000 euro. Deze korting kan oplopen tot 1.500 euro.


Mag je je woning zomaar onderverhuren?

06-03-2018

Wanneer je ergens een huis of appartement huurt, dan ben je met de verhuurder een contract aangegaan waardoor je maandelijks de huurprijs netjes op zijn of haar rekening stort. Maar kan je die woning dan nog eens zelf verhuren? Wij zochten uit hoe het onderverhuren nu precies in zijn werk gaat.


Kan je een huis kopen in naam van iemand anders?

01-03-2018

Wanneer iemand je vraagt om voor jou een huis te kopen, zal je wellicht vreemd opkijken. En toch gebeurt het vaker dan je denkt. Een huis kopen in naam van iemand anders is geen vage of louche constructie, maar volledig rechtsgeldig. Dat kan met een commandverklaring. Wij plozen het voor je uit!


Het ABC van het EPC

03-02-2018

Wil je een huis, appartement, studio of welke wooneenheid dan ook verkopen of verhuren? Dan heb je weleens kennisgemaakt met het energieprestatiecertificaat, oftewel het EPC. Dit document geeft aan hoe energiezuinig de aangeboden woning precies is en moet daarbij verplicht vermeld worden in advertenties om de geïnteresseerden de nodige informatie te verschaffen.


De voor- en nadelen van cohousing.

02-02-2018

Steeds vaker zijn mensen geïnteresseerd om een wijk of gebouw met anderen te delen. Welke factoren spelen een rol bij het zogenaamde cohousing en heeft dat alleen maar voordelen? Wij wijzen je de weg in de wereld van het samenhuizen. Is het allemaal rozengeur en maneschijn, of is het toch eerder bezint eer ge begint?


Footer

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie.

Verdergaan

Blijf op de hoogte!